Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ΝΑΚΑ
3.1.011
Σκληρό Τυρί απο αγνό αιγοπρόβειο γάλα
Η Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα ( γίδινο μέχρι 10% ) και χαρακτηρίζεται από το δυνατό άρωμα και την πικάντικη, ισορροπημένη γαλακτώδη και βουτυρώδη γεύση της. Διατίθεται στην αγορά μετά από τουλάχιστον 3 μήνες ωρίμανση.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
Η Κεφαλογραβίερα είναι ένα ελληνικό σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.). Πρόκειται για ένα τυρί παρόμοιο με το κεφαλοτύρι που πολλές φορές το αντικαθιστά. Έχει αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα. Μια από τις συχνές χρήσεις της είναι όταν φτιάχνουμε σαγανάκι, κόβοντας τη σε τριγωνικά κομμάτια, βουτώντας τη σε καρυκευμένο αλεύρι και τηγανίζοντας τη ελαφρά.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ+-
BrandΝάκας Παραδοσιακά Τυριά Αμφιλοχίας
Διάρκεια ζωής18 μήνες
ΣυσκευασίαΧύμα